Понеделник-Петок: 13.00 - 20.00 Сабота: 14.00-19.00
389 (02) 6150 369 | 389 (078) 429 295
Register

Добрата масажа и мануелна терапија не остануваат на површината, не ги изразуваат своите ефекти само на кожата – тие продираат многу подлабоко, изразуваат ефекти и на мускулите, сврзното ткиво, коските, зглобовите, нервниот систем, но и на внатрешните органи. Тоа е природен начин, дар од природата, со кој можеме да си помогнеме.

За добро здравје, за доволно енергија, за доволно позитивна енергија, за заморот и стресот да бидат заборавени, ПОСЕТЕТЕ НЕ!

СТУДИО АЛТЕРНАТИВА е студио за масажи, мануелна терапија, кинезитерапија и едукација. Студио, кое ви нуди алтернатива и алтернативен начин на помош. На едно место ќе најдете високо квалитетна услуга, пред се професионална и стручна помош, како и можност за едукација.

Нудиме можност да ги почуствувате благодетите на врвните услуги, висококвалитетни масажи и техники по европски и светски стандарди. Кај нас масажата е повеќе од допир, повеќе од релаксација, повеќе од површина. Кај нас станува збор за длабочина, стручност, професионалност и квалитет. Нудиме можност да ги почуствувате благодетите на вековните традиции од истокот и западот. Ви нудиме:

 • Класична - шведска масажа, релакс , антистрес и терапевтска
 • Терапевтски третмани, масажи, терапии и кинезитерапија
 • Туи-на кинеска масажа, кинеска медицинска масажа
 • Бовнова терапија
 • Третмани за деца и возрасни
 • Третмани и масажи за трудници
 • Антицелулитни масажи и третмани
 • Рефлексотерапија – рефлексна масажа на стапалата и дланките
 • Хавајска масажа - ломи ломи
 • Масажа со топли вулкански камења
 • Спортска масажа, масажа на длабоки ткива, миофасцијални техники
 • Масажи и третмани за сите, поединечни, тандем и четирирачни масажи
 • Kineziotaping

Кај нас ќе најдете и можност за едукација. Едукација, која во облик на курсеви ќе ви помогне во вашата професионална определба. Курсевите се наменети за сите оние кои:

 • Сакаат да се едуцираат за профилот – МАСЕР
 • Сакаат да се научат на ПРОФЕСИОНАЛНА МАСАЖА
 • Веќе се занимаваат со масажи, но сакаат да се надградат и прошират во својот профил
 • Планираат професионално да се занимаваат со масажа, во најразлични салони, установи, домови, wellnes и spa центри

СТУДИО АЛТЕРНАТИВА е под водство и управување на:

ДЕЈАН ЃОРЃИЕВСКИ, мануелен терапевт, терапевт за бовнова терапија, рефлексотерапевт и НПК масер, роден во Скопје. Уште за време на студиите по медицина го привлекувале алтернативните методи на лекување и помош. Својата едукација и надградба на подрачјето на мануелни техники и масажи ја има здобиено во Р.Словенија, во школата за масери и терапевти ХИГЕЈА, како и на АКАДЕМИЈАТА ЗА МАНУЕЛНА ТЕРАПИЈА ВО Љубљана, но и во многу други центри ширум Европа, пред се Словенија, Хрватска, Италија и Словачка. Денес учествува во едукацијата на идните масери и терапевти во Р.Словенија, во школата ХИГЕЈА како предавач на различни техники, бовнова терапија, хавајска масажа, масажа со вулкански камења, туина масажа, кинезиотејпинг и класична масажа за туина терапевти. На АКАДЕМИЈАТА ЗА МАНУЕЛНА ТЕРАПИЈА во Љубљана предава невромускулни и невроструктурни техники. Идејата, да се подигне нивото, професионалноста и квалитетот на овие услуги во Р.Македонија е водечка сила за формирање на СТУДИО АЛТЕРНАТИВА, како синоним за ПРОФЕСИОНАЛНОСТ и КВАЛИТЕТ.

ПОСЕТЕТЕ НЕ!

СЕ РАДУВАМЕ НА СРЕДБИТЕ СО ВАС!

Студио Алтернатива

Студио Алтернатива - Препорачува:

Слајдер 1 ротирачки

Релаксирачка
item1
Ароматична
item2
Масажа на лице
item3
Медицинска
item1
 

Слајдер 2 ротирачки

Релаксирачка
item5
Ароматична
item6
Масажа на лице
item3
Медицинска
item7